Kasper sender udkast til ansøgning om sammenhængende uddannelsesforløb til Søren Prins.
Maria fortalte om status på temadag - drøftelse om mulige oplægsholdere. Temaet er 'Fremtidens almen praksis i Region Midtjylland'.
Det specialespecifikke uddannelsesudvalg drøfter på sine møder spørgsmål om specialets lægelige videreuddannelse.
Udvalget arbejder på at sikre og udvikle en ensartet, høj kvalitet i speciallægeuddannelsen på alle uddannelsessteder i Videreuddannelsesregion Nord.
Uddannelsesudvalget er sammensat af repræsentanter fra de afdelinger, der indgår i speciallægeuddannelsen.
I udvalget finder du altid:
Pkt. tekst
Kasper sender udkast til ansøgning om sammenhængende uddannelsesforløb til Søren Prins.
Maria fortalte om status på temadag - drøftelse om mulige oplægsholdere. Temaet er 'Fremtidens almen praksis i Region Midtjylland'.
at | uddannelsesudvalget læser og eventuelt kommenterer notatet ang principper for fordeling af uddannelseslæger til tutorpraksis i almen medicin |
Det nuværende notat, der beskriver princippperne for, hvordan uddannelseslæger placeres i tutorpraksis skal opdateres, da der er flere forhold, der har ændret sig.
Vi skal derfor gennemgå notatet og rette det til, så det er tidssvarende.
Notatet kan ses i bilag
Uddannelsesudvalget tilrettede notatet.
Kasper og Margit sørger for, at det opdaterede notat bliver lagt på sundhed.dk og på rm.dk, hvor det nuværende notat også ligger.
at | vejledningerne (er sendt via mail) drøftes, herunder især pointsystemet for introstillinger |
Uddannelsesudvalget har tidligere fået tilsendt de tre vejledninger til kommentering. På mødet var der enkelte rettelser til en af vejledningerne. Kasper og Margit sørger for, at vejledningerne kommer på hjemmesiden.
Søren Prins uddyber dette punkt
Planen er at afholde aftenmøde for tutorlægerne i Aarhus området den 23. marts 2020 i Aarhus fra kl. 17-19. Formålet med aftenmøderne er blandt andet at sikre en bedre kontakt til tutorlægerne. Temaerne for aftenmødet vil blandt andet bestå af 'flere uddannelseslæger', 'fordeling af uddannelseslæger', 'deltid', 'supervision', 'kompetencevurdering'. Der vil også være mulighed for at komme med spørgsmål til uddannelseskoordinatorerne
Søren Prins uddyber dette punkt
Se referat under punkt 2
at | uddannelsesudvalget vurderer, om der skal arrangeres flere tutorlægekurser, da begge kurser i 2020 er fuldt booket. |
Uddannelsesudvalget drøftede om der i 2021 skal afholdes et tutorkursus til januar samt et i april el. maj. Hvorvidt der også skal afholdes tutormøde i 2. halvår, vil blive besluttet senere. Søren Prins har ansvaret ift at finde datoer for de to tutorkurser i 1. halvår 2021.
Region Midtjylland vil via rekrutteringsudvalget opslå en stilling, der har til formål at fastholde yngre læger til at blive i specialet. Rekrutteringsudvalget vil gerne have hjælp fra uddannelsesudvalget til at lave stillingsopslaget.
Julie, som sidder med i rekrutteringsudvalget i Region Midtjylland, vil uddybe ovenstående punkt.
Julie Bæk-Jensen og Jacob Frølund orienterede om de seneste initiativer fra rekrutteringsudvalget i Region Midtjylland
Udover ovenstående initiativer drøftede uddannelsesudvalget også muligheden for at oprette sparringsgrupper for KBU-læger, der er ansat i almen praksis. Der er dog en række forhold der skal afklares, hvis sparringsgrupperne skal oprettes, herunder størrelse på sparringsgruppe, mødehyppighed, hvor skal det afholdes, hvem står for at arrangere det, indhold osv. Der var enighed om, at uddannelsesudvalget, frem til næste møde, overvejer om der skal arbejdes videre med etablering af sparringsgrupper for KBU-læger, der er ansat i almen praksis.
at | uddannelsesudvalget foreslår punkter til næste nyhedsbrev, som skal sendes til tutorlægerne |
Nyhedsbrevet har til formål at skabe gennemsigtigthed i forbindelse med besættelse af stillinger og give en generel information til tutorlægerne om, hvad der rører sig indenfor uddannelsesområdet. Emner i nyhedsbrevet kan eksempelvis være besatte/ubesatte uddannelsesforløb, tutorkurser, karrierevejledning for KBU og introlæger, kompetencevurdering osv.
Christian og Søren S sørger for nyhedsbrevet, som sendes ud til tutorlægerne, som blandt andet skal indeholde data om besatte/ubesatte uddannelsesstillinger og info om gå-hjem/aften møder for tutorlæger.
Julie har fået en henvendelse fra en introlæge, som efterspørger netværksgrupper for introlæger. Det tages op på næste møde i uddannelsesudvalget.
Region Midtjylland har givet opbakning til, at der oprettes endnu en DYNAMU stilling i distrikt Øst. Kasper sender udkast til stillingsopslag til uddannelsesudvalget og planlægger dato for opslag, ansøgningsfrist og samtaler. Ansættelsesudvalget skal bestå af Roar(PKL/AMU), Kirstine(DYNAMU) og Mads Skipper(Kontorchef for Koncern HR, Sundhedsuddannelser).
Anders er blevet opmærksom på, at dokumentet der viser oversigt over antal tutorpraksis og hvor mange uddannelseslæger hver praksis har plads til ikke stemmer overens med det virkelige billede for nogle praksis i Distrikt Øst. Det skal der være en opmærksomhed på i forbindelse med fordeling af uddannelseslægerne.
Der arbejdes på at fase 1 læger indgår i følgevagter, det bliver i hospitalsdelen, at de skal tage følgevagterne, så det skal der tages hensyn til ifm hospitalsansættelsen. Uddannelseslægerne det gælder for skal sende en ansøgning om at indgå som følgevagt til tutorlægen, som skal godkende ansøgningen før uddannelseslægen kan indgå i vagtarbejdet.
Deltagere
Søren Prins, PKL
Roar Maagaard, PKL
Søren Svenningsen, AMU
Christian Pagh, AMU
Kate Klostergaard, AMU
Anders Vibæk, AMU
Julie Bæk-Jensen, AMU
Tobias Ottosen, DYNAMU
Maria Ervandian, DYNAMU
Jacob Frølund, Region Midtjylland
Margit Højbjerg, Region Midtjylland
Kasper Clausen, Region Midtjylland
Ikke tilstede:
Joachim Frølund, PKL
Kirstine Iversen, DYNAMU