Udvalget diskuterede muligheden for at omlægge Horsens-Aarhus-forløbet til en 2+2+1, så det i højere grad ensrettes med de øvrige HU-forløb i Geriatri.
Et centralt punkt i drøftelsen var, hvorvidt opholdet i akutafdelingen fortsat bør være en del af forløbet.
Det blev bemærket, at de nye cheflæger i både medicinsk og akutafdelingen har udtrykt interesse i at bevare akutforløbet, da HU-lægerne her opnår værdifuld erfaring inden for akutmedicin. Fremadrettet ville man i så fald kunne lave et uddannelsesprogram, som indeholder flere intern medicinske kompetencer under det akutmedicinske delforløb.
På den anden side blev det fremført, at de samme kompetencer kan opnås på medicinsk afdeling, hvorfor det bør overvejes, om opholdet i akutafdelingen er nødvendigt. Udvalget er bevidst om at HU-lægernes funktion på akutafdelingen ikke nødvendigvis vil bortfalde, men der stilles spørgsmål til, hvorvidt en egentlig ansættelse på akutafdelingen er nødvendig. Udvalget er dermed fortaler for, at HU-lægerne har ansættelse i den medicinske afdeling, hvor de altså har hovedfunktion og hører hjemme under opholdet på regionshospitalet, mens de går i vagter på akutafdelingen.
For at få et bedre grundlag for beslutningen blev det aftalt, at PKL vil besøge afdelingen for at afdække, hvilke kompetencer lægerne tilegner sig, samt hvorvidt delforløbet i akutafdelingen bidrager væsentligt til deres uddannelse. Udvalget var enige om, at en eventuel ny målbeskrivelse ikke bør udskyde en hurtigere omlægning af forløbet, hvis det viser sig hensigtsmæssigt.
Punktet genbesøges, når Stig har besøgt Regionshospitalet Horsens.